Ik was de snelste in de spurt

Jens Reynders schreef zondag de Grote Prijs van Pérenchies (Fra) op zijn naam. WB Development reed een tactisch perfecte wedstrijd. Jérémy Frehen glipte mee in de vroege ontsnapping. In de slotronde bleef Frehen met een medevluchter over. Uiteindelijk draaide de wedstrijd uit op een spurt met een omvangrijk peloton. Jens Reynders klopte het hele pak en bezorgde Cycling Team Wallonie-Bruxelles zo de 16de overwinning van het seizoen. De GP van Pérenchies ligt Wallonie-Bruxelles duidelijk goed, want de voorbije twee jaar leverde de ploeg er ook al de winnaar: Roy Jans won in 2017 en Kenny Dehaes in 2018.

Jens Reynders.Doordat Jérémy Frehen deel uitmaakte van de kopgroep van acht renners, zaten we in een zetel. Jérémy hield samen met een andere renner het langst stand, tot in de laatste ronde. We trokken met een uitgedund peloton naar de streep. Ik zat eerst ingesloten, maar toen de weg een beetje breder werd, kon ik toch doorspurten. Ik won op kracht. Ik denk dat ik de snelste was in de spurt. Deze overwinning is een nieuw collectief succes. Ik dank mijn ploegmaten voor het schitterende werk dat ze geleverd hebben.” Jens Reynders vertegenwoordigt België op het Europees kampioenschap voor beloften. Net als ploegmaat Sylvain Moniquet is hij ook geselecteerd voor de Ronde van de Toekomst.

Uitslag van de GP van Pérenchies