“Ik pas mij goed aan aan de moeilijke omstandigheden”

Inside Bingoal-WB

DIMITRI PEYSKENS (video) inwoner van Brussel (29), houder van een masterdiploma in lichamelijke opvoeding en training, is een vaste waarde bij Bingoal-WB. “Dimi” maakt al sinds 2017 deel uit van ons team als professional. Dimitri is al lang gepassioneerd door fietsen en komt sterk voor de dag als “puncher”. De evolutie van Dimi ging in stijgende lijn sinds hij elite zonder contract werd. Voor zijn overstap in 2017 reed hij voor: Terra Footwear Bicycle Line (2010), VL Technics-Experza-Abutriek (2011-12), Lotto-Soudal U23 (2013-14), Team 3M (2015), Veranclassic-Ago (2016).  In 2017 maakte hij de stap als prof in het WB-Veranclassic-AquaProtect-team. Dimitri werd oa 3e in de Rad am Ring (All), 8e in Volta Limburg, 2e in de GP de Nogent, 14e in de VOO Tour de Wallonie in 2017, 7e in de Rund um Köln en de Famenne-Ardenne Classic, 6e in het Circuit de la Sarthe, 13e in de Arctic Race, 8e in de Boucles de l’Aulne in 2019 …
Ontmoeting met een atleet met meervoudige kwaliteiten, aangemoedigd door zijn supportersclub “Supporters & Vrienden van Dimitri Peyskens – SVDP

 

Eerste fiets? « Het was een Scott, als ik het me goed herinner. »

Eerste race? « Het was de oefenkoers in Vollezele. »

Eerste overwinning? « Ik zat in mijn eerste jaar bij de junioren, ik won te Walhain Sait-Paul. »

Eerste trui? « Een Fassa Bortolo-trui. »

Eerste geweldige herinnering? « De ronde van de toekomst. Alsook mijn 7e plaats in de testrace op het parcours van de Olympische Spelen in Tokio. »

Eerste verrassing? « De Ronde van Oman, in mijn eerste profjaar. »

Eerste teleurstelling? « Mijn eerste Luik-Bastenaken-Luik. »

Eerste grote val? « In juni 2019, toen ik werd aangereden door een auto… »

 

 

 

 

Als je geen renner was geworden…? « Ik heb een master lichamelijke opvoeding met een specialisatie in coaching. Maar ik denk dat ik nog steeds in de wielerwereld zou zitten. »

Hoe ziet je dag er nu uit? « ‘s Morgens ga ik met de hond wandelen daarna ontbijt ik. Ik maak me dan rustig klaar om te gaan fietsen meestal tussen 3 en 6 uur. Als ik terugkom, eet ik, herstel ik een beetje en is het al tijd om te gaan slapen. »

Tuin of bioscoop? « Bioscoop. »

Sushi of pasta? « Sushi. »

Zee of berg? « Berg. »

Bier of wijn? « Wijn. »

Hond of kat? « Hond. »

Ik hou van… « … Chocolade. »

Ik haat … « De regen. »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een mening over de rest van het seizoen 2020 die nog maar net was begonnen? « Ik denk dat nationale races sneller kunnen plaatsvinden dan internationale races. Ik hoop bijvoorbeeld dat we in juli al een paar wedstrijden kunnen hebben om weer op gang te komen. Maar dat hangt af van het besluit van de Veiligheidsraad… »

Ongekende situatie in 2020: hoe ga je ermee om? « Ik denk dat ik deze situatie redelijk goed beheers. Ik geniet ervan van het fietsen, ik doe vooral basistraining maar toch af en toe wat intensiteit. Ik wil klaar zijn wanneer de races kunnen worden hervat. Op mentaal niveau zal ik zeggen dat deze situatie een feit is dat ik niet kan veranderen, dus ik maak me niet al te veel zorgen. Ik probeer gewoon mijn best te doen om er klaar voor te zijn. Het probleem is dat we niet weten wanneer we weer kunnen koersen… »

Dimitri Peyskens in cijfers

 

Dimitri Peyskens en Mathijs Paasschens presenteren onze uitrustingsleverancier JOMA SPORT
Dimitri Peyskens en Mathijs Paasschens presenteren onze uitrustingsleverancier JOMA SPORT (klik op de foto om onze uitrustingen te ontdekken)

Naar JOMA eshop