Ik ontdek de kasseien

Joel Suter sloot zich aan bij het Bingoal-WB-team in 2020. De jonge Zwitserse rijder (21), die in 2018 en 2019 in het Zwitserse continentale team Akros reedt, had een geweldige winter in zijn nieuw team. Hij lanceerde zijn seizoen in de Ronde van Saoedi-Arabië en in de Ronde van de Alpes Maritimes en Var. Hij ontdekt nu de koersen met kasseien, na de Omloop Het Nieuwsblad pakt hij de GP Samyn aan.

Joel Suter. “Ik kom uit de regio Bern van Duitstalig Zwitserland. Ik ben goed geïntegreerd in het Bingoal-WB-team sinds de trainingskampen in december en januari te Spanje. Sinds het begin van het seizoen heb ik een zeer goed gevoel. Daarnaast voel ik ook dat ik nog verder vooruitgang boek, de kracht en conditie nemen toe. Ik nam voor het eerst deel als professional aan de Omloop Het Nieuwsblad. Door een val in de beginfase verloor ik veel kracht om terug te komen. Misschien had ik in een ander scenario in de groep voorin gezeten. Maar dat weet je nooit zeker. Alles is een ontdekking voor mij.  De kasseien zijn misschien niet honderd procent mijn ding. Maar ik trek mij goed uit de slag.”