HOOGTEPUNT

De Ronde van Vlaanderen wordt voor velen het hoogtepunt van het seizoen 2020. Het voorjaarsevenement wordt dit jaar betwist op 18 oktober na uitstel vanwege de gezondheidscrisis. Dimitri Peyskens zet zijn herfstachtige momentum voort in Vlaanderen, na de Ardennenklassiekers en Parijs-Tours.

Dimitri Peyskens. “Deze Ronde van Vlaanderen is mijn tweede ronde na een eerste ervaring in 2018. Het is vreemd om dit jaar het seizoen af ​​te sluiten met een monument, maar ondanks de omstandigheden en de zeer strenge sanitaire maatregelen zal ik me prima vermaken in deze wedstrijd. In 2018 maakte ik deel uit van de vroege vlucht. Het doel is om dit scenario te herhalen, dat is het eerste doel van het team. De Ronde zal dit jaar in ieder geval anders zijn omdat er geen publiek langs het parcours zal zijn. Dat zal vreemd zijn aangezien je op sommige plaatsen van het parcours normaal kippenvel krijgt tijdens de doorkomst.”

Conditie. “Nadat ik in de Coppi e Bartali viel en een gebroken neus had moest ik even herstellen. Mijn terugkeer in het Belgische kampioenschap te Anzegem was goed. Hier zat ik in de vroege vlucht en kon alsook nog een mooie uitslag behalen (13e). Toch was het gevoel nog niet zoals ik het wilde. De vorm is langzamerhand teruggekeerd, ik heb veel werk verzet in de Ardense klassiekers om Jelle Vanendert te helpen. In Parijs-Tours had ik helaas een lekke band in de wijngaardpaden, wat mijn kansen verpestte. Ik ben echter blij met de sensaties die ik had en ik voel me klaar voor de ronde, mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Ik ben nog steeds gemotiveerd om te koersen, maar het seizoen loopt ten einde. We gingen normaal van start in Tour de Sardaigne, helaas gaat de wedstrijd niet door. Dus laten we rusten. 2020 was desondanks toch nog een lang seizoen, want we bleven trainen tijdens de lockdown. Dit om klaar te zijn voor het zeer drukke schema van augustus. Ondanks enkele grote valpartijen kan ik tevreden terugblikken op 2020.”

Selectie voor de Ronde van Vlaanderen

Foto galerij