Het beste moet nog komen

Iets meer dan een jaar na zijn zware val tijdens een training in Italië, vindt Sean De Bie (28) geleidelijk zijn juiste gevoel terug. De Bingoal-WB-renner werd met geweld geraakt door een auto en leed aan meerdere fracturen van verschillende ribben, het bekken en het borstbeen. De revalidatie was lang voor Sean, die eindelijk het einde van de tunnel durft te zien. Hij kwam afgelopen winter weer in competitie en deed mee aan enkele veldritten om ritme op te doen. Problemen in de rug en het bekken verstoorden echter zijn start van het wegseizoen. De “lockdown” stelde hem in staat om de nodige rust te nemen en Sean hoopt binnen twee maanden in volledige vorm te zijn voor het hervatten van de wedstrijden.

Sean De Bie. “Mijn rug- en bekkenproblemen liggen achter me. Ik word beter en beter. Ik heb nog steeds een beetje last van mijn linkerschouder als ik op de fiets zit, maar het is draaglijk. Ik denk dat ik over een paar maanden weer terug de oude zal zijn. Ik heb deze winter niet echt een pauze genomen, ik heb enkele veldritten op de teller staan. De opsluitingsperiode deed me daarom goed omdat ik daardoor een beetje kon ademen. Ik hoop dat ik mijn echte benen kan terugvinden voor de hervatting van de wedstrijden en dat we in het najaar de beste Sean De Bie kunnen terug zien. We zullen misschien wat langer moeten wachten om de wedstrijdkalender van augustus te kennen, maar ik denk dat we dit najaar nog genoeg kansen zullen hebben om geweldige prestaties te tekenen.”

Interview van Sean (video)

Sean De Bie #BingoalChallenge #2 > De foto’s zijn HIER