HEIST VOOR LUXEMBURG

Onze Luxemburgse neoprof Luc Wirtgen startte zijn seizoen opnieuw op met onder andere de Druivenkoers en de Brussels Cycling Classic, voordat hij naar de Tour du Doubs ging waar hij zijn deel van het werk deed voor het team. Hij gaat komende zaterdag van start in de Heistse Pijl alvorens deel te nemen aan de ronde van Luxembourg.

Hervatting. “Ik voel me in een goede conditie sinds de hervatting van de wedstrijden. We hebben goed samengewerkt met het team tijdens de collectieve trainingen en ik had ook een goed persoonlijk programma om thuis op te volgen om opnieuw op het beste niveau te komen als het seizoen weer herbegint. Ik was erg tevreden met mijn conditie in de afgelopen wedstrijden, Ik heb het team veel kunnen helpen.”

Tour du Doubs. “Helaas viel ik na 120 kilometer wedstrijd in de bevoorrading. Ik heb veel tijd verspild omdat ik van fiets en schoenen moest veranderen. Toch slaagde ik erin om terug in het peloton te komen. Maar ik had veel energie verbruikt. Toch kon ik me nog steeds plaatsen in de eerste groep.”

Heistse Pijl. “Ik heb nauwelijks gevolgen gehad van mijn val in de Doubs en ik zal in goede vorm aan de start in Heist staan. Ik denk dat we een heel sterk team hebben, dus we gaan daarheen met de ambitie om voor de overwinning te spelen. We hoeven ons niet te verstoppen, we zullen de race zeker in handen moeten nemen.”

Luxemburg. “Na de Heistse Pijl sta ik aan de start van de ronde van Luxembourg. Deze race is echt een van de grote doelen van mijn seizoen. Aangezien ik daar thuis ben en de gevolgde routes mijn trainingsroutes zijn. De verkenning van de etappes heb ik al reeds gedaan. De wedstrijd is niet gemakkelijk, maar ik denk dat het mij goed zal bevallen. Het is ook best bijzonder om in hetzelfde team te zitten als mijn broer Tom, die er ook van start zal gaan.”

Selectie Heistse Pijl

Selectie Tour du Luxembourg