Goede engelbewaarder

De Ronde van de Toekomst is zondag voortijdig geëindigd voor Sylvain Moniquet. Sylvain kwam in het begin van de slotrit ten val. Hij kon gevallen renners voor hem niet meer ontwijken, dook over een muurtje en kwam tien meter lager in een ravijn terecht. Medisch onderzoek wees uit dat hij geen breuken opgelopen heeft. Sylvain kwam er dus met de schrik van af.

Sylvain Moniquet. “In een lange bocht naar links kon ik enkele gevallen renners niet ontwijken en ik viel over een muurtje naar beneden. Ik herinner me niet echt wat er gebeurd is. Ik lag aan de voet van een boom en ik zag de weg boven mij. Ik heb dan om hulp geroepen. Toen ik weer op de weg stond, wou ik opnieuw op de fiets springen, maar mijn fiets was beschadigd, mijn voorwiel was kapot en de wedstrijdkaravaan was al ver weg. Ik kon in elk geval niet meer fietsen. De ziekenwagen bracht me naar het ziekenhuis waar onderzoek uitwees dat ik niets gebroken heb. Ik heb overal pijn, maar ik denk toch dat ik een goede engelbewaarder heb. Ik werd helaas uitgeschakeld door een valpartij, maar voor de rest ben ik heel tevreden over de Ronde van de Toekomst. Het was mijn eerste echte kennismaking met het hooggebergte en ik heb aan de verwachtingen voldaan met een dag in de aanval en een vierde plaats in de rituitslag. Ik kom zeker nog wat ervaring tekort, ik moet nog veel leren, maar ik ben blij met wat ik gepresteerd heb.”

Jens Reynders, de andere renner van WB Development die met de Belgische nationale selectie aan de Ronde van de Toekomst deelnam, werd 91ste in het algemeen klassement. Hij knapte zijn werk voor de ploeg op en deed heel wat ervaring op. De Belgische nationale ploeg won het ploegenklassement.