Goed gevoel, goede benen

Baptiste Planckaert komt zaterdag aan de start van de Ronde van de Finistère, die hij in 2016 in het shirt van Wallonie-Bruxelles op zijn naam schreef. De West-Vlaming neemt maandag ook deel aan de Tro-Bro Léon, met zijn Bretoense ‘strade bianche’ een atypische wedstrijd. Baptiste Planckaert heeft wat gezondheidsproblemen gekend, maar hij hoopt in Bretagne over even goede benen te beschikken als drie jaar geleden.

Baptiste Planckaert: “Het voorjaar is niet verlopen zoals ik het gehoopt had. Ik was nochtans goed begonnen in de Ronde van Oman, de Omloop Het Nieuwsblad en de GP Samyn. Daarna ben ik ziek geworden en het heeft moeite gekost om weer mijn beste niveau te halen. In La Roue Tourangelle voelde ik me goed en ik hoop dat ik zaterdag in de Finistère en maandag in de Tro-Bro Léon met goede benen aan de start verschijn. Ik houd van het parcours van de Ronde van de Finistère. Met de smalle wegen, de hellingen en de wind kan het heel lastig worden voor wie niet in vorm is. In 2016 reed de ploeg heel sterk en op de slothelling maakte ik het af. Ik denk dat we dit jaar met een nog sterkere ploeg naar Bretagne trekken. Door de recente resultaten is iedereen heel gemotiveerd en is de sfeer uitstekend. In de Tro-Bro Léon krijgen we een zwaar parcours voorgeschoteld met grind- en aardewegen. Geluk speelt dus een bepalende rol. In 2016 werd ik na twee lekke banden in de finale nog zevende. Ik duim voor dit jaar.”

Selectie Finistere