Geslaagde Ronde van België

Nadat Lionel Taminiaux in de eerste twee ritten van de Ronde van België al vierde geworden was, bezorgde Emils Liepins Wallonie-Bruxelles in de slotrit nog een derde plaats. De renners van ‘WB’ lieten zich in eigen land opmerken. Nu maken ze zich op voor de ZLM Tour in Nederland. De derde plaats in Beringen was voor Emils Liepins al de vijfde topvijfplaats van het seizoen. Eind maart boekte hij een ritzege in de Internationale Wielerweek Coppi-Bartali.

Emils Liepins. “De vijfde rit was heel lastig. Van bij de start werd er voluit gekoerst. Aan kilometer 70 zijn we kunnen wegrijden. Ook toen trokken we stevig door, maar we kregen niet meer dan een minuut voorsprong. Het peloton wou ons duidelijk niet veel ruimte geven, maar we zijn tot het einde blijven vechten. Op 300 meter van de aankomst trokken we naar de spurt met de hete adem van het peloton in de nek. Ik heb alles gegeven, maar Coquard en Barbier staken me tien meter voor de streep voorbij. Ik ben tevreden over het resultaat, maar ik denk dat ik met een beetje meer geluk had kunnen winnen. Ik heb trouwens pijn in één been, ongetwijfeld als gevolg van een geknelde zenuw. Ik hoop dat het probleem opgelost raakt voor de komende ZLM Tour, een rittenwedstrijd waarvoor ik heel gemotiveerd ben.”

Uitslagen van de Ronde van België