Gericht op de toekomst 

Inside Bingoal-WB

Lionel Taminiaux hervatte de collectieve training met zijn teamgenoten bij Bingoal-WB. Onze Brabantse hardloper heeft vertrouwen voor het seizoen 2020 dat op 1 augustus opnieuw gelanceerd wordt. De klassiekers zullen zijn belangrijkste doelstellingen zijn. Lionel begon zijn carrière bij de U23 binnen onze trainingsstructuur voordat hij naar de professionele kern ging in 2018. Hij won onder meer in de Roue Tourangelle in 2019 en de GP Criquielion in 2018. Hij eindigde 3e in Rund um Köln in 2019, 6e in Halle-Ingooigem, 7e in Route Adélie en Omloop Mandel-Leie-Schelde, 8e in Dwars door het Hageland, 9e in GP Cerami en een 14e in stek Paris-Tours.  Ontmoeting met atleet zeer gericht op zijn passie, zijn toekomst, de wielersport.

La Roue Tourangelle 2019 – B.Bade/LNC

 

Eerste fiets? “Een Columbus met bijzondere kleuren, gemaakt bij onze plaatselijke fietsenmaker.”

Eerste race? “ Bij de 12-jarigen in Budingen. Ik eindigde als 11e van de 33 renners.” 

Eerste trui? “Het shirt van mijn eerste club, Olympia Tienen.”

Eerste geweldige herinneringen? “Het Belgische baankampioenschap bij de junioren waar ik de puntenkoers had gewonnen.”

Eerste verrassing? “Mijn 2e plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren. Ik was in zeer goede vorm maar had niet verwacht op het podium te komen.”

Eerste ramp? “Een knieoperatie in het eerste jaar van de beloften categorie toen het seizoen nog niet was begonnen. Ik moest hard werken om mijn achterstand in te halen, vooral met de verandering van categorie.”

Eerste teleurstelling? “Als wielrenner had ik veel kleine teleurstellingen. Mijn seizoenen kennen vaak ups en downs. Dus ik bevind me vaak in gecompliceerde situaties en ik moet mezelf in vraag stellen. De mooie momenten komen altijd weer terug.”

 

 

Boeken, tuin, bioscoop, natuur …?Natuur, zee, bergen. Dat alles is buiten en met prachtige landschappen.”

Sushi, pasta, wijn? “Pasta en wijn zonder aarzelen, maar wie mij kent, weet dat ik geen goed bier weiger … Trappisten of andere …”

 

 

 

Een mening over het seizoen 2020 dat nog maar net was begonnen? “Ik kan niet wachten om te laten zien waar ik in de winter en nu nog voor heb gewerkt. ” We leven in een ongekende situatie… “Ik probeer de moed erin te houden, goed te trainen en gefocust te blijven op de komende races. Ik kon wat meer ontspannen fietsen, zonder druk en zonder te denken aan te specifieke oefeningen. De groepstrainingen konden weer beginnen, wat geweldig is.”