Er zat meer in

Wallonie-Bruxelles reed woensdag vaak in beeld tijdens Le Samyn, de eerste Waalse profkoers van het seizoen, maar werd uiteindelijk maar karig beloond voor de inspanningen. De ploeg moest zich met een 11de plaats van Baptiste Planckaert tevredenstellen na een collectief zeer sterke wedstrijd.
“Het is jammer dat we niet vertegenwoordigd waren in de kopgroep van zeven renners die bij het ingaan van de slotronde gevormd werd”, trapt Baptiste Planckaert een open deur in. “Ik heb nog een poging ondernomen om naar de kopgroep toe te rijden, maar ik bleef op een kleine tien seconden hangen. Daarna stond ik even geparkeerd, maar ik ben nog kunnen terugkeren en ik ben nog met een groepje uit het peloton weggereden.”
“Er zat zeker meer in. Het was een rare wedstrijd. Er waren veel ontsnappingspogingen, maar er werd nooit echt doorgereden. De goede ontsnapping vertrok wel krachtig, maar ik dacht niet dat de vluchters veel zouden uitlopen, want Direct Energie maakte jacht op de kopgroep. Daar heb ik misschien een tactisch foutje gemaakt.”

Uitslagen GP Samyn