EPISCHE WEDSTRIJD 

Lionel Taminiaux start komende zondag in de Antwerp Port Epic. Het voorgestelde traject is 184 kilometer lang rond de haven van Antwerpen, waarvan 29 kilometer over kasseien en 35 over onverharde paden. Een moeilijke wedstrijd die heel goed past voor onze Lio.

1 week in Italië. “De Coppi Bartali was best moeilijk. Het parcours was een beetje te heuvelachtig voor mij, maar dat wist ik voordat ik vertrok. Ik ging erheen om de vorm nog meer aan te scherpen voor de komende wedstrijden die beter bij me passen. Het team boekte daarnaast ook nog enkele mooie resultaten. Tijdens de laatste etappe zaten we in een groep op ruim 2 minuten van het peloton maar kwamen we terug met Arjen Livijns. Helaas brak ik een spaak en wist daardoor niet hoe ik mijn kaart moest spelen in de sprint maar Arjen belandde toch op een achtste plaats, wat goed was voor het moreel van de ploeg na de val van Dimitri Peyskens.”

Antwerp Port Epic. “Ik denk dat ik op een redelijk niveau zit om voor de overwinning mee te spelen, maar het is een race waarin veel kan gebeuren. Gezien het parcours is de kans op een lekke band of mechanische pech natuurlijk veel groter dan bij andere wedstrijden. Geluk speelt dus een grote rol. Maar het is een wedstrijd die goed bij me past, dus ik zal er alles aan doen om tot het einde bij de besten te blijven.”

Programma. “Ik doe op 22 september mee aan het Belgisch kampioenschap. Het parcours is niet ideaal voor mij, maar deze afspraak is erg belangrijk. Ik ben zeker niet de snelste in België in de sprint, maar ik denk dat ik toch een goed resultaat kan behalen.”

Selectie Antwerp Port Epic