Troeven voor elke dag in Spanje

Olivier Kaisen, sportief directeur van Bingoal-WB tijdens de ronde van Burgos, kleine voorbeschouwing met de eerste koers in het vooruitzicht. “We hebben een heel goed team voor deze eerste internationale wedstrijd die tevens een doel is voor ons. We presenteren een selectie met een mix van klimmers, Jelle Vanendert, Eliot Lietaer, Laurens Huys, en enkele punchers. Diegene zullen moeten worden geplaatst om op te vallen in kleine groepssprints; onze sterke punten zijn Ludovic Robeet die zijn teamgenoten ideaal kan plaatsen, Lionel Taminiaux, Baptiste Planckaert en Arjen Livyns, die ik duidelijk kan zien in fase 1 … Met het niveau van het startersveld van de race denk ik dat de selectie zeer zal gemaakt zijn snel in de heuvels. De leiding van het team in het algemeen klassement wordt natuurlijk bepaald, afhankelijk van de vooruitgang van de wedstrijd.”

RITTEN. “De 1e etappe eindigt boven een heuvel van ongeveer een kilometer, de Mirador Del Castillo. De 2e etappe wordt redelijk vlak aangekondigd, maar bevat toch enkele kleine “Ardennen” -hobbels, waaronder een laatste in de finale; de afwerking is vrij vlak. De derde dag biedt een eerste aankomst aan de top, bij Picon Blanco, een zeer zware klim die een etappe met gemiddelde moeilijkheden in het algemeen zwaar zal afsluiten. De 4e etappe belooft zenuwachtig te verlopen, dit wel zonder grote moeilijkheden, maar met een redelijk technische finale: ik zie geen massale finish in Roa de Duero. De 5e dag wordt onderbroken door de 2e aankomst op de top, aan het einde van een vrij zware klim en van aanzienlijke lengte, bij Lagunas de Neila.”

GETXO. “We zullen de dag na de Tour de Burgos deelnemen aan het Circuito de Getxo, een race van 1.1. Het wordt een circuitrace met 6 ronden hetzelfde met een niet al te zware heuvel; vanaf de 7e ronde nemen de renners een meer gecompliceerde heuvel met een helling van bijna 10% over 2 kilometer, ongeveer vijftien kilometer van de finish. Bij aankomst zie ik een kleine groep, dit zou een mogelijkheid moeten vormen voor Baptiste Planckaert.”

HOTEL. “Onze renners zullen de hele race in hetzelfde hotel te vinden zijn, wat een voordeel is gezien de huidige situatie. We zullen echter van accommodatie moeten veranderen om naar Getxo te gaan op 2 augustus maar dit is maar voor één nacht. Daarna trekken we terug richting huiswaarts.”

SANITAIRE MAATREGELEN. “De renners en de staf van Burgos werden voor de start getest en ze worden dagelijks onderworpen aan een vragenlijst over hun gezondheidstoestand, koorts, mogelijke hoest… Het UCI-protocol vereist dat iedereen getest wordt (serologisch en PCR ) 72 uur voor aanvang van de race. Ter plaatse zouden we in “een bubbel” moeten opereren: aangezien het reizende team negatief is voor Covid-19, betekent een verblijf in dezelfde bubbel geen probleem voor ons. We moeten ook zo min mogelijk contact hebben met de pers, het publiek. Het dragen van een masker is verplicht, vooral bij het ondertekenen van het vertrekformulier, ook in het hotel … zoals in het dagelijks leven. “

Selectie Vuelta a Burgos