“Eindelijk weer gezond”

In het prille begin van het seizoen, vanaf de Challenge Mallorca, werd hij geplaagd door een bronchitis en hij kreeg ook last van zijn longen, maar Antoine Warnier ging zonder te forceren op zoek naar de goede vorm. In de Settimana Internazionale Coppi e Bartali (Ita) vond hij zijn goede benen terug en zaterdag bevestigde hij zijn uitstekende vorm met een 7de plaats in de Volta Limburg Classic.

“Het duurde lang voor de gezondheidsproblemen verdwenen waren”, legt Antoine Warnier. “Eerst had ik een bronchitis en dan is het op mijn longen geslagen. In de Copppi e Bartali vond ik eindelijk mijn goede benen terug en zaterdag heb ik bewezen dat de Volta Limburg een wedstrijd is die me goed ligt. Ik geloofde niet dat een vroege vlucht tot het einde zou kunnen dragen en daardoor heb ik een fout gemaakt. Ik was niet op de afspraak toen de goede vlucht vertrok. Op 11 kilometer van het einde slaagde ik er samen met Jérôme Baugnies wel in om uit het peloton te ontsnappen. We kwamen dichter bij de vluchters, maar we konden de kloof niet helemaal dichten. Toch houd ik aan deze 7de plaats een heel goed gevoel over. Deze prestatie opent perspectieven voor de rest van het seizoen.”

Als voorbereiding op de Waalse klassiekers, waaraan hij graag zou deelnemen, start Antoine in de Omloop van de Sarthe (3-6/04). “Ik kom met een dubbel doel aan de start van de Omloop van de Sarthe: ritme opdoen voor de Waalse klassiekers die eraan komen en proberen mee te gaan in een ontsnapping. Deze rittenwedstrijd biedt naar mijn mening kansen voor de aanvallers. De eerste etappe van 193 kilometer over glooiende wegen is op het lijf van de aanvallers geschreven. De lastige lokale ronden zijn in het voordeel van de sterke renners. De tweede etappe zal waarschijnlijk op een spurt eindigen, net als de vierde. Met een afstand van 196 kilometer en 2900 meter hoogteverschil is de derde rit de lastigste. Opnieuw een rit voor de sterke mannen.”