Eindelijk goede benen

Franklin Six behaalde een hoopgevende 10de plaats in Parijs-Chauny. Sinds hij naar de beroepsrenners overgestapt is, heeft de jonge prof van Wallonie-Bruxelles nog niet veel plezier beleefd aan het wielrennen. In het begin van de zomer werd hij aan de rug geopereerd en nu vindt hij zijn goede benen terug.

Franklin Six. “Sinds mijn comeback eind augustus in de GP Stad Zottegem, na een onderbreking van vier maanden en een operatie aan mijn rug, voel ik me in koers beter en beter. Over mijn prestatie in Lichtervelde (Omloop van het Houtland) was ik ontevreden omdat ik goede benen had. Ik wou dan ook revanche nemen in Parijs-Chauny. Ik heb er echt meegekoerst en ik eindigde als 10de. Ik zat samen met Baptiste Planckaert in de achtervolgende groep, maar we hebben de kloof met de kopgroep niet kunnen dichten. Hoe dan ook is het belangrijkste dat ik opnieuw over een goede conditie beschik. Mijn rugproblemen lijken verleden tijd en ik heb er vertrouwen in dat het effectief zo is. Ik heb twee maanden op halve kracht gekoerst en dan vier maanden stilgelegen. Ik zit nu opnieuw in het peloton en voor het eerst sinds mijn nieuwelingenperiode word ik niet afgeremd door gezondheidsproblemen.”

“Ik neem deel aan de Eurométropole Tour. De finale in de streek rond Doornik ken ik uit het hoofd en dat is een voordeel. Daarna staan nog Binche-Chimay-Binche, Parijs-Bourges en Parijs-Tours op het programma. Ik hoop dat ik goed blijf presteren met het oog op 2020.”

Uitslag Parijs-Chauny

Selectie voor de Eurométropole Tour