Eerste monument om te leren

Na zijn eerste Waalse pijl, waar hij zich op de muur van Huy in zijn voordeel toonde, vat onze neoprof Laurens Huys zijn eerste “La Doyenne” aan met de realistische motivatie om nog een stap vooruit te zetten.

Laurens Huys. “Ik nam woensdag deel aan mijn eerste Waalse pijl en was blij dat ik in de goede groep zat in de finale. Ik zat echter iets te ver weg toen de koplopers de muur van Huy opgingen. Ondanks deze situatie heb ik toch alles gegeven. Ik eindigde als 33e in deze race op wereldniveau. Voor deze eerste keer is dat bevredigend. Dit bevestigt mijn vooruitgang in het seizoen 2020. Voor een eerste seizoen in het profpeloton mag ik tevreden terugblikken. Ik denk dat ik op verschillende vlakken vooruitgang heb geboekt, vooral in de aankomsten bergop, zoals mijn 10e plaats op de Col d’Eze, tijdens de Tour des Alpes Maritimes et du Var. Een van de beste momenten van het seizoen voor mij.”