Een verzorger is “multifunctioneel”

Eddy Torrekens – Inside Bingoal-WB

Eddy Torrekens (50) is een essentieel lid van de staf van Bingoal-WB waar hij ten dienste staat als verzorger. De “Carolo” was een professionele wielrenner tussen 1996 en 1999 in de Belgische Tönnisteiner-formatie. Eddy werd oa 10e in de GP van Rennes (96), 12e in de GP Scherens (97), 8e in de Memorial Van Steenbergen, 5e in het Circuit Franco-Belge (98), 7e in de Tour du Limousin (99)… Wanneer passie je werk wordt. 

 

Wie is Eddy Torrekens? “Ik kom uit Couillet, nabij Charleroi. Ik heb gestudeerd om verzekeraar te worden, maar ik vond het niet echt leuk…”

Zit je al lang op de fiets? “Ja, ik ben altijd een renner geweest. Ik kom uit hetzelfde dorp als Pino Cerami, Couillet. Dus ik begon te rijden in zijn cyclo-club, daarna ging ik naar de nieuwelingen in 1985. In 96 werd ik professioneel en in 2000 ging ik terug naar de amateurs. Ik werd sportverzorger bij VC Storez-Ath, het amateur-team wat nu Circus-Wanty-Gobert is geworden.”

 

 

 

 

 

Je bent nu verzorger bij Bingoal-WB. “Ik was 3 jaar van dienst bij het nationale team van hoop voordat ik naar Saxo-Tinkoff vertrok, waar ik vier jaar verbleef. In 2015 ben ik verhuisd naar Cult Energy, een groep die helaas failliet is gegaan. Van daaruit ging ik naar IAM en toen IAM stopte, kwam ik naar Wallonie-Bruxelles.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Momenten die je hebt bijgehouden sinds je bij het team kwam? “Zonder aarzeling Paris-Roubaix 2018, een geweldige dag met de ontsnapping van Ludovic Robeet en wijlen Jimmy Duquennoy. Ik heb ook goede herinneringen aan de overwinning van Ludovic bij Coppi Bartali in 2019. Dit succes was ook een geweldig moment voor het hele team.”

Hoe vindt u het Bingoal Wallonie-Brussel-team vandaag? “Het is moeilijk te zeggen omdat we niet de kans hebben gehad om veel wedstrijden te zien. Sommige van de eerste ontmoetingen waren een beetje gemengd … Je kijkt er altijd naar uit om goeie resultaten te halen. We zagen zeker een goede Boris Vallée in Kuurne, Lionel Taminiaux bij GP Samyn. Wat naar mijn mening goed is, is dat we het team elk jaar zien evolueren. De sfeer is altijd heel goed gebleven tussen de staf en de renners.”

 

Wat is het werk van een verzorger? “Op de dag van de race moet je vroeg genoeg opstaan ​​om alles klaar te maken voor eten en drinken klaar te maken, dit voor het personeel en voor de renners. Eenmaal in de bus helpen we de renners om zich voor de start voor te bereiden, we masseren ze nog een laatste keer. Wanneer de race is begonnen, nemen de verzorgers de bevoorrading om de renners van de nodige voeding en drank te voorzien. Daarnaast proberen we ook nog naar enkele andere plekjes te gaan om daar alweer drank te voorzien of met wielen te staan in geval van pech. Dit is altijd een koers in de koers een beetje. Het is soms spannend want je moet hen altijd voor zijn. Daarna gaan we richting aankomst. Wanneer ze de aankomst bereiken staan wij klaar met een blikje cola of dergelijke. Als we geluk hebben mogen we ze ook klaarmaken voor het podium. Daarna is het terug richting hotel waar we ze voorzien van een massage en hun was wordt gedaan.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morgan Blue
Morgan Blue
Morgan Blue

Morgan Blue