Een veelbelovende 2de plaats voor de Vlaamse klassiekers!

Arjen Livyns was een van de hoofdrolspelers in de GP van Lillers, waar hij als tweede eindigde in de sprint, achter de Fransman Florian Vachon (Arkea-Samsic). Het eerste podium van het team in 2020 staat synoniem voor vertrouwen en een positieve spiraal voor de komende weken. Arjen Livyns is op de goede weg om zijn piek te bereiken voor het Vlaamse voorjaar.

Arjen Livyns. “We waren heel actief gedurende de ganse koers en vooral in de finale. Met het complete team trokken we massaal in de aanval. Uiteindelijk kon ik samen met Julien Mortier en 5 andere koplopers in de aanval gaan dit op drie ronden van de finish. Het peloton keerde terug naar 20 seconden in de laatste ronde maar we hielden stand. De aanvallen in de kopgroep begonnen op 10 kilometer van de aankomst. Ik bevond me aan de leiding met Florian Vachon op 3 kilometer van het einde. Maar Thibault Guernalec, een teamgenoot van Vachon, kwam bij ons terug en maakte drie of vier aanvallen waarop ik reageerde. Dus verloor ik onvermijdelijk veel krachten. Uiteindelijk zette ik de sprint in op 300meter, maar Vachon was sneller. We zijn altijd teleurgesteld om zo dicht bij de overwinning te eindigen. Maar tegelijkertijd ben ik blij met mijn resultaat dat vertrouwen schept voor het vervolg. Ik ben ook blij om het eerste podium van het team neer te kunnen zetten.”

Uitslagen GP Lillers