“Een boost voor mij en voor de ploeg”

Met de overwinning van Kenny Dehaes zondag in de 42ste Grote Prijs van Pérenchies (Fra) is het tweede deel van het seizoen perfect begonnen voor WB-Aqua Protect-Veranclassic. Kenny won voor de Belg Emiel Vermeulen (Roubaix Lille-Métropole) en de Fransman Romain Feillu (Saint-Michel-Auber). De spurter van WB-Aqua Protect-Veranclassic was onlangs al 3de geworden in de GP Monseré en 5de in de Ronde van Limburg. De wedstrijden in het noorden van Frankrijk liggen Kenny Dehaes blijkbaar goed, want op 18 maart was hij ook al de snelste in de GP van Denain. De overwinning bleef in de ploeg, want vorig jaar bezorgde Roy Jans WVA de overwinning in Pérenchies.

Kenny Dehaes. “Het was een snelle koers. Vanaf de start regende het aanvallen. Na 45 kilometer trokken 10 renners in de aanval onder wie mijn ploegmaat Jimmy Duquennoy. We zaten in een zetel in het peloton, want de belangrijkste ploegen waren vooraan vertegenwoordigd. De vluchters namen 3’20” voorsprong en het leek erop dat de wedstrijd gereden was, maar Lotto Soudal begon samen met Saint-Michel-Auber te rijden. Bovendien zat er in de laatste zes ronden een redelijk slechte kasseistrook. De aanloop naar de kasseien was heel nerveus en op de kasseien zelf ging het heel snel. Daardoor keerde het peloton terug tot op 1’30” van de kopgroep en in de laatste ronde werden de vluchters gegrepen. Jimmy viel nog opnieuw aan met drie renners, maar op minder dan een kilometer van de aankomst werden ze ingerekend. Julien Stassen heeft onze trein getrokken tot op 700 meter van de streep. Franklin Six nam over en zette me af op 150 meter van de streep. De laatste rechte lijn liep lichtjes bergop, zoals ik het graag heb. Ik ben de spurt niet van te ver begonnen en ik heb het gehaald. Deze overwinning bezorgt me een heel goede uitgangspositie voor het tweede deel van het seizoen. Mijn seizoensstart was redelijk geslaagd met onder meer een overwinning in Denain. In mei daarentegen reed ik niet goed doordat ik ziek geworden ben na de Ronde van Kroatië. Daarna heb ik de fout gemaakt door al in de Vierdaagse van Duinkerke in competitie terug te keren. Mijn Ronde van België was niet zo heel goed, behalve de laatste rit misschien. Maar in juni is het goede gevoel geleidelijk aan teruggekeerd. In de Ronde van Limburg werd ik 5de. Na het BK heb ik er enkele dagen de riem afgelegd. Daarna ben ik opnieuw beginnen te trainen. Ik werd 3de in de GP Monseré en in kermiskoers van Ninove, die ik even goed had kunnen winnen. Met mijn overwinning in Pérenchies trek ik mijn seizoen op de best denkbare manier weer op gang. Het geeft me een enorme boost en ook de ploeg, die hard gewerkt heeft in de voorbereiding van de spurt. Dit hadden we echt nodig. Ik wil nog eens benadrukken dat ik nog niet in topvorm ben. Nu al kunnen winnen is heel goed voor de motivatie. Ik zal nu verder trainen en in augustus zal ik dan normaal gezien deelnemen aan de Arctic Race en de 1.1-koersen in België en Frankrijk, die ik graag rijd. Mijn doel is om vanaf eind augustus in topconditie te zijn.”

Uitslagen van GP de Pérenchies