Draad oppikken na de klassiekers

Wallonie-Bruxelles neemt deze week voor het eerst aan de Ronde van Aragon deel. De renners van WB krijgen in de Noord-Spaanse regio ten zuiden van de Pyreneeën een uitgelezen kans om zich te onderscheiden. Neoprof Kenny Molly, die zich in Luik-Bastenaken-Luik in de kijker reed door mee te glippen in de vroege vlucht, wil bijleren en de kopmannen bijstaan.

Kenny Molly. “Luik-Bastenaken-Luik was goed. Ondanks de hevige koude heb ik genoten van elk ogenblik dat ik op kop reed. Na de klassiekers heb ik een beetje gerust. Daarna ben ik opnieuw beginnen te trainen om het tweede deel van het seizoen en de Ronde van Aragon voor te bereiden. Ik ken de wedstrijd noch de streek. Ik weet dat de eerste en de derde rit nog te doen zijn, maar de derde rit naar het skistation Canfranc wordt heel lastig. Het is een mooie wedstrijd voor onze ploeg, die mikt op resultaten. In deze rittenkoers kan ik ook mijn volgende doelen voorbereiden, zoals de GP van Plumelec en de Boucles de l’Aulne begin juni. Daarna hoop ik de Baloise Belgium Tour te mogen rijden. In 2018 heb ik er al met de nationale ploeg aan deelgenomen en ik heb toen enkele keren in de aanval gereden.”

Selectie voor de Ronde van Aragon