De honger naar wedstrijden is groot

Tom Wirtgen zal een van de 8 Bingoal-WB profrenners zijn die aan de start staat van de GP Vermarc Sport in Rotselaar. Onze Luxemburgse renner is klaar voor de herstart! “De crisisperiode was aanvankelijk lang en eentonig omdat er geen wedstrijden  meer waren”, zei Tom Wirtgen. “Ik heb zeker veel op uithoudingsvermogen getraind, dit meestal alleen. Eind mei stond in het teken van de hervatting van de collectieve teamtrainingen met het team en dat heeft mij het meeste deugd gedaan. Onze coach Christophe Prémont heeft twee wekelijkse groepstrainingen gepland, met één dag een racesimulatie in verwerkt. Mijn conditie is goed. Dit is het resultaat van heel hard, intensief werken met het hele team. Het algemene niveau van het team is hoog en ik weet zeker dat we zondag in Rotselaar al iets kunnen laten zien.”

Bij Tom Wirtgen is de honger naar wedstrijden groot. De komende maanden beloven intens te worden. “Ik kijk er naar uit om de competitie te hervatten zoals alle renners. Maar bovenal wil ik laten zien wat ik na deze voorbereidingsperiode kan doen. Het is zeer waarschijnlijk dat de nervositeit vanaf de eerste wedstrijden zeer hoog zal zijn. Iedereen is fris en wil zich laten zien. Binnenkort zal mijn programma worden verduidelijkt, maar mijn doel is om deel te nemen aan etappekoersen om de klassiekers voor te bereiden, met name de Ronde van Vlaanderen waar ik de Bingoal-WB-trui wil laten zien.