DE HAGELAND CLASSIC VOOR DE RONDE VAN WALLONIE

Lionel Taminiaux zal de enige Bingoal-WB-renner zijn die Dwars door het Hageland (15/08) combineert samen met de ronde van Wallonie (16-19 / 08). De Brabantse renner heeft ambities in beide wedstrijden. “Tami” die aan de start stond van de Vuelta a Burgos ter voorbereiding op de twee evenementen in augustus is vastberaden er klaar voor te zijn.

Lionel Taminiaux. “Ik wil het Hageland en Tour de Wallonie met elkaar verbinden.  De goesting om de Hageland Classic te rijden is groot aangezien het mijn regio is, ik hou van de wegen, en vooral van de onverharde stukken.  Vorig jaar heb ik een knappe koers gereden daarom wil ik dit jaar deze kans niet overslaan. De verkenning van deze race heb ik tweemaal gedaan om me zeker goed te voelen en te weten waar de cruciale momenten zijn. Het niveau zal zeker hoger zijn dit jaar maar de top-10 blijft een doelstelling. Ik wil zo dicht mogelijk bij de overwinning komen. Vanuit het team krijg ik ook geweldige kansen in de TRW. Aangezien ik niet wilde kiezen start ik dus in beide wedstrijden. Het zal me vijf dagen koersritme opleveren wat haalbaar is. De Tour de Wallonie zal zoals elk jaar zwaar zijn. Ik word de teamsprinter samen met Baptiste Planckaert. Hoe dan ook, ik zal doen wat het team van me verwacht. Het is duidelijk dat de Wavre-etappe me inspireert omdat hij in mijn regio zal eindigen, maar ik weet, nu ik de etappe herkend heb, dat het lokale circuit behoorlijk zwaar is en dat en de finale zeer technisch, zeker met een afdaling net voor de aankomst. Als ik wordt aangewezen als sprinter van de dag, zal ik er zijn. Het doel in deze Tour de Wallonie is wat mij betreft om op het podium te komen. Ik kom nooit met lege handen terug van de TRW. De race is, zoals we weten, erg belangrijk voor ons team.”

Selectie Dwars door Het Hageland

Selectie Tour de Wallonie