De Ardennen (al) in de vooruitzichten

Ondanks zijn ervaring als profrenner had Jelle Vanendert nog nooit zo’n lange periode zonder competitie gekend. Dinsdag staat hij aan de start van de Vuelta a Burgos. Een zware wedstrijd met rivalen van het hoogste niveau, maar de voormalige etappewinnaar van de Tour de France (Plateau de Beille, 2011) is meer dan ooit gemotiveerd om de strijd aan te gaan op de Spaanse wegen. Een race die zal dienen als voorbereiding op de Ardense klassiekers, maar niet alleen in dat opzicht…

Trainingskamp. “Zodra de sanitaire maatregelen het toelieten, vertrok ik voor twee weken naar Livigno, in Italië. Hierdoor kon ik een goed trainingsblok in de bergen afwerken. Daarna ben ik naar Welkenraedt gegaan voor een stage samen met het team waar we heel goed hebben gewerkt om klaar te zijn voor deze eerste wedstrijden.”

Burgos. “Ik heb deze race in mijn eerste jaar gedaan als prof en ben meerdere keren in deze regio geweest met de ronde van Spanje, maar ik weet het niet echt. Desalniettemin herinner ik me dat de routes die daar passeerden erg goed waren. Ik heb de route nog niet echt geanalyseerd omdat ik vaak tot het laatste moment wacht om het roadbook te bekijken, maar ik weet dat er ons twee geweldige finishes te wachten staan bovenaan een berg. Deze Vuelta a Burgos zal een zeer goede voorbereiding zijn voor het vervolg van het seizoen.”

Competitie op hoog niveau. “Ik zag dat er ongeveer vijftien Worldtour-teams aan de start stonden, maar ik denk dat met de crisis die we kennen, alle renners, van elk niveau, zeer gemotiveerd zijn en klaar om te vechten. en ik denk dat het voor alle wedstrijden hetzelfde zal zijn.”

Na Burgos. “De belangrijkste doelen van mijn seizoen zijn natuurlijk de Ardense klassiekers, maar met de nieuwe kalender kan ik ook andere doelen stellen. Ik denk met name aan wedstrijden als de TRW waar de wegen echt bij mij zouden moeten passen.”

Ardense klassiekers. “Met de Ardense klassiekers aan het einde van het seizoen kun je je er beter op voorbereiden dan met het programma dat je elk jaar hebt, waar de klassiekers in het voorjaar worden gehouden. Ik heb gehoord dat de weersomstandigheden anders zullen zijn dan in de andere edities, maar ik heb Luik – Bastenaken – Luik al in de sneeuw gedaan, dus ik zou zeer verrast zijn als het slechter zou zijn.”

 

 

 

Selectie Vuelta a Burgos