Collectieve trainingen in 4 groepen bij Bingoal-WB

De eerste groepstrainingen van Bingoal-WB sinds het begin van de gezondheidscrisis staan ​​gepland voor de laatste week van mei. De renners zijn onderverdeeld in vier groepen die zullen trainen op verschillende plaatsen, met name in de Ardennen, in Namen en in Vlaanderen. De sessies zullen plaatsvinden in strikte overeenstemming met het ministerieel besluit dat de verspreiding van het coronavirus moet beperken. Onze trainer CHRISTOPHE PREMONT legt het concept van groepsherstel uit.

 

Groep. “De renners hebben wekenlang alleen of met z’n tweeën gereden en in cellen van vijf of zes zitten ze goed. We zullen de komende weken nog meer verenigd moeten zijn. Het team is verdeeld in vier groepen die op verschillende locaties gaan werken. We zullen de renners vragen om de sanitaire maatregelen, met name de afstand, te respecteren.”

Training. “De renners werken sinds half maart goed door. We zijn in ieder geval nog in vorm. Voor de sportdirecteuren, één per groep, is het ook belangrijk om de renners terug te vinden na ruim twee maanden virtueel contact.”

Werkplan. “We hebben een deadline die momenteel gepind is op 1 augustus. De dag van de hervatting van de wedstrijden, natuurlijk, als de sanitaire maatregelen dit toelaten. We kunnen daarom een ​​algemeen werkplan ontwikkelen. De specifieke trainingen zijn voor later. Ze zijn afhankelijk van de kwaliteit van de renners: een 18-20-jarige jongen, in volledige training, zal niet dezelfde behoeften hebben als een ervaren 32-jarige professional.”

3 maanden. “Drie maanden koersen zal tegelijkertijd kort en lang zijn. De dichtheid van de wedstrijden zal hoog zijn en de renners zullen vanaf de eerste dag moeten aanvallen en fit blijven tot het einde. Bij de eerste wedstrijden kan het zijn dat de laatste percentages worden gewonnen. In ieder geval is het niet mogelijk om met een slecht voorbereide conditie te beginnen en daarna te corrigeren, dit omdat de races elkaar in een meer dan aanhoudend tempo zullen opvolgen. “

Atypisch. “Het trainingsprogramma voor renners wordt van jaar tot jaar herhaald, met een hervatting in november-december voor algemene conditie en het specifieke in januari-februari vóór de eerste wedstrijden. Het seizoen staat rustperiodes toe. De campagne voor 2020, als deze op 1 augustus wordt hervat, zal qua voorbereiding atypisch zijn omdat de renners maar één doel hebben: zeer competitief zijn zodra de herstart op gang is. De regeling is dus anders. Maar je zou kunnen zeggen dat de jongens nu beter in vorm zijn dan voor hun herstel in november. We kunnen daardoor efficiënter werken.”