Bruno Marchiori in de keuken

Bruno Marchiori is de nieuwe diëtist van het Bingoal-WB-team. De man uit Luik kent de wielerwereld en heeft onder meer tot zijn 23ste in de club van Pesant CL gereden. “Ik nam een ​​paar jaar pauze voordat ik op 32-jarige leeftijd terugkeerde naar het wielrennen”, legt Bruno uit. “Ik heb met name in de diëtetiek gewerkt in een ziekenhuisomgeving. Mijn visie is erg praktisch voor wielrenners, omdat ik de sport ken door het zelf beoefent te hebben en daarom weet ik hun behoeften. Mijn rol is meervoudig binnen het team, zowel voor de profs als de beloften. Ik volg de renners in termen van hun gewicht, dus analyseerde ik hun eetgewoonten, vooral tijdens trainingen en wedstrijden. Ik bekijk de menu’s die worden aangeboden tijdens trainingen of in hotels tijdens de wedstrijden en stel mogelijke variaties voor, bijvoorbeeld in geval van intolerantie. Daarnaast werk ik ook samen met de trainers en de verzorgers van het team, dit om de renners in de best mogelijke conditie aan de start te brengen. “