BLIJVEN LEREN EN HET TEAM DIENEN

Laurenz Rex zal de overstap maken naar het professionele team van Bingoal-WB vanaf het seizoen 2021. Laurenz die op vandaag 20 jaar is begon niet met fietsen op de weg zoals de meeste van zijn teamgenoten, maar in het mountainbiken. Op zijn 14 jaar had hij al drie Belgische kampioenstitels op zijn naam staan. Vervolgens koos hij in 2018 voor de weg binnen de CC Chevigny club. Hij behaalde in zijn eerste seizoen enkele goede resultaten in de beloften categorie, in het bijzonder een 4e plaats in het kampioenschap van Wallonië. In 2019 trad Laurenz toe tot de U23 groep van Bingoal-WB. Hij won de tweede etappe van het Internationaal Beloften Weekend, en eindigde als 2e in de 2e etappe van de Ronde van Vlaams-Brabant in 2020.  Hij reed onlangs enkele wedstrijden mee binnen de profgroep, in de Tour du Limousin, de Ronde van Hongarije, Parijs-Camembert.

Laurenz Rex. “Vanaf het moment dat ik bij het team kwam, kreeg ik alles wat ik nodig had om me in mijn eigen tempo te ontwikkelen en ze hebben altijd in mij geloofd. Omdat ik van het mountainbiken kwam, had ik niet veel tactieken op de weg, maar het team bracht ze naar me toe. Ik wist dat dit jaar belangrijk was, want als ik in 2021 geen prof zou worden, zou ik de druk krijgen om resultaten te boeken om naar het volgende niveau te gaan. Ik had mijn eerste selectie onder de Bingoal-WB-profs in Drenthe op zak aan het begin van het seizoen, en daar was ik erg trots op. De wedstrijd werd helaas afgelast vanwege de gezondheidscrisis. Vanaf het begin van de lockdown trainde ik met het enige doel voor ogen om in de eerste race de top te halen. Mijn inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. Ik kon meedoen aan trainingen met de profs waarbij ik liet zien dat ik in vorm was. Dus ik had de kans om deel te nemen aan enkele wedstrijden in de professionele kern. Ik heb er veel van geleerd en de manier waarop ik de dingen aanpak is echt veranderd. Vandaag ben ik een renner die over de bergjes kan komen als ze niet te steil zijn. Ik heb ook een goede sprint, ik kan mijn kaart spelen in een kleine groepsfinale maar ik kan ook mikken op een resultaat in een massale sprint. Ik neem in ieder geval mijn rol als teamgenoot over, ik geef alles voor het team. Ik wil het management van het Bingoal-WB-team bedanken dat ze me de kans hebben gegeven om in de prof-kern te komen. De sportdirecteuren en al het personeel hebben me altijd vertrouwd en hebben me naar de top geduwd. Voor de komende twee jaar, 2021 en 2022, wil ik blijven leren en mijn maximale doen voor het team.”