Als helper leer je veel bij

Van 27 tot 31 maart neemt Julien Mortier voor de tweede keer aan de Internationale Wielerweek Coppi-Bartali. De tweedejaarsprof zal in Italië voluit werken voor kopman Eliot Lietaer. Tijdens het afgelopen jaar heeft hij vooruitgang geboekt in de zware wedstrijden. Julien vertelt over Parijs-Troyes, waarin hij naar de 4de plaats spurtte, en de komende wedstrijden.

Parijs-Troyes. “Ik ben blij met mijn 4de plaats in de massaspurt, maar je moet die prestatie wel relativeren, want het was een wedstrijd van tweede categorie, van een lager niveau dus. Ik was het niet meer gewoon om zoals bij de beloften mee te spelen voor de overwinning. In de finale heb ik enkele fouten gemaakt, maar het is een mooie herinnering.”

Coppi e Bartali. “Ik bewaar goede herinneringen aan de vorige editie van deze wedstrijd. Het is een lastige Italiaanse koers, waarin je je altijd goed moet positioneren. In 2018 heb ik een stap vooruit gezet. De bergrit in de Ronde van Oman en vooral de Classic de l’Ardèche hebben me gerustgesteld. Ik kom beter voor de dag op de hellingen. Ik heb nog heel wat werk voor de boeg, maar ik verbeter. In de Internationale Wielerweek Coppi-Bartali zal ik in dienst van Eliot Lietaer rijden. Onze kopman is in topconditie. Door hem uit de wind te zetten leer ik bij en word ik ook sterker.”

Klassiekers. “De Brabantse Pijl met zijn korte hellingen en enkele kasseistroken is mijn lievelingsklassieker. Ik houd ook van de Waalse Pijl. Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik is een beetje zwaar voor mij.”

Selectie Coppi e Bartali