Aanvallen!

UPDATE – Baptiste Planckaert won in de Binck Bank Tour het Super 8 strijdlustklassement.

Tijdens de eerste helft van het seizoen presteerde Baptiste Planckaert heel regelmatig. Hij won Rund um Köln en behaalde tal van dichte ereplaatsen. In het begin van de zomer verdween de kopman van Wallonie-Bruxelles even van het voorplan, maar in de Binck Bank Tour (12-18/08) wil hij opnieuw in beeld komen. In de slotmaanden van het seizoen gaat de 30-jarige West-Vlaming op zoek naar een tweede seizoenszege.
“Ik dacht dat ik in de Ronde van Wallonië al goed zou rijden, maar op een etappe na viel die rittenkoers tegen. Ik weet niet hoe het komt. Ik denk dat ik er nu wel sta. Op training gaat het in elk geval goed”, vertelt Baptiste Planckaert. “De eerste drie ritten van de Binck Bank Tour zijn vlak, maar er wordt regen en veel wind voorspeld. Het zou wel eens meteen oorlog kunnen zijn. De vierde rit start en eindigt in Houffalize, de vijfde is opnieuw vlak. Dan volgt een tijdrit van acht kilometer waarin ik niets te zoeken heb en op de slotdag moet ik zien te overleven in de Vlaamse Ardennen.”
“De Binck Bank Tour is een WorldTourkoers die grotendeels in eigen land afgewerkt wordt. Een massaspurt kunnen wij met Wallonie-Bruxelles niet winnen. We kunnen wel voor de nevenklassementen gaan. Sowieso moet de betrachting zijn elke dag mee te zijn in de ontsnapping. Je weet nooit dat de sprintersploegen zich eens misrekenen.”
“Ik ga ervan uit dat ik met een goede conditie uit de Binck Bank Tour kom en die vorm wil ik doortrekken tot het einde van het seizoen. In de laatste twee maanden ga ik van koers naar koers en zo heb ik het graag. Het zijn allemaal wedstrijden die me liggen en het is ook plezant dat ze niet ver van huis plaatsvinden. Het doel is nog een zege te boeken. Als alles meezit, moet dat lukken.”

Selectie Binck Bank Tour