Aantrekkelijk programma

Dimitri Peyskens was op de afspraak in de Binck Bank Tour, zijn eerste WorldTourrittenwedstrijd. In de openingsetappe zat hij in de vroege vlucht. Daarna legde hij een grote regelmaat aan de dag. Hij sloot de zevendaagse af met een sterke prestatie op de Vesten in Geraardsbergen.

Dimitri Peyskens. “Ik ben tevreden over mijn eerste Binck Bank Tour. Ik heb dingen geleerd en ik ben meegeglipt in een ontsnapping, zoals de ploeg van mij verwachtte. De ploeg was bijna elke dag vertegenwoordigd in de ontsnapping. Zelf werd ik in de loop van de week steeds beter. De slotrit met de Muur van Geraardsbergen heb ik goed verteerd en, dankzij een betere positionering in de finale, was ik mee met de eerste groep. Op zaterdag kwamen we in de problemen door een valpartij. Kevyn Ista en ik zijn op kop beginnen te rijden omdat Maxime Vantomme bij de start van de rit nog op de vierde plaats in het algemeen klassement stond, maar we kregen geen steun, want de meeste grote ploegen hadden een mannetje vooraan. We hebben alles gegeven om terug te keren, maar het is niet gelukt. Los daarvan denk ik dat de balans voor onze ploeg positief is. Maxime werd tweede in Antwerpen en dat is het beste resultaat van de ploeg in een WorldTourwedstrijd in 2018.”

Mooie kansen

“Ik heb mijn universitaire studie beëindigd. Het is voor mij een groot voordeel dat ik vanaf nu alleen nog maar aan het wielrennen moet denken. Ik ben sterker dan in 2017, dat is een feit. Ik kom echter een beetje geluk tekort om de verhoopte resultaten neer te zetten. Maar er staan dit seizoen nog heel mooie wedstrijden op het programma, ik krijg nog mooie kansen op parcoursen die me liggen. Ik neem deel aan de Veenendaal Classic en aan de Druivenkoers in Overijse en de Brussels Cycling Classic, twee thuiswedstrijden. Daarna volgen de Grote Prijs van Wallonië en de Italiaanse najaarswedstrijden.”