Aan de slag!

Onze renners hebben zoals jaarlijkse gewoonte fysieke testen afgelegd ter voorbereiding van het seizoen. Dit gebeurde bij het “Centre d’Aide à la Performance Sportive (Caps)” in UCL-Louvain-La-Neuve.  De teamcoach Christophe Prémont van Wallonie-Brussel kon de verschillende fysieke parameters beoordelen en trainingsschema’s opstellen navenant de conditie van de renners.

Christophe Prémont. “De renners hebben hun test afgelegd tussen de stage van december en januari te Calpe (Esp.) Het doel is om hun conditie te beoordelen. Met de geavanceerde apparatuur die we hier in het “CAPS” ter beschikking hebben kunnen we onder andere het zuurstofverbruik beoordelen, hun trainingszones meten en deze rechtstreeks overbrengen naar het online trainingsplatform van TrainingPeaks. Voordien aan de test doen we ook een antropometrische analyse in termen van hun gewicht, lengte, vetmassa, spiermassa, botten. Dit alles geeft ons een beeld van de fysieke toestand op het moment van de test. Dit is de basis voor ideale training. “

Christophe legt de fysieke tests uit (video)

CAPS, partner van het eerste uur van ons team, bestaat uit een team van gerenommeerde professionals op het gebied van wetenschap – leraren en afgestudeerden in lichamelijke opvoeding, fysiotherapeuten, ingenieurs – en coaches actief in verschillende sporten: atletiek, wielrennen, triatlon, hardlopen, zwemmen, voetbal … Het doel van CAPS is om atleten te ondersteunen en te helpen om de verschillende competitieve deadlines te behalen. Alsook om het statuut van vaandeldrager te zijn van de Belgische sport op het hoogste internationale niveau. Het CAPS-initiatief wordt ondersteund door ADEPS en de Fédération Wallonie-Bruxelles.

Ontdek onze foto-gallerij tijdens de fysieke tests bij CAPS.