15 renners in 2021 bij Bingoal-WB Development

Ploegleider Christophe Detilloux geeft een positief oordeel over het seizoen 2020 van Bingoal-WB Développement, ondanks de gevolgen van de gezondheidscrisis die woog op de wedstrijdkalender. Verschillende renners van Bingoal-WB Développement hebben zeer goede dingen laten zien en sommigen hebben bewezen het niveau te hebben om te stijgen in de gelederen naar de professionals. De kern van Development in 2021 wordt een mix van opkomende junioren en meer ervaren beloften. Er staan ​​twee programma’s op de agenda om trainingen en resultaten te combineren.

3 mannen die de overstap maken “De overstap naar de profs is aan het begin van het jaar niet voor iedereen voorzien. Tom Paquot had zijn kwaliteiten al laten zien en was in december uitgenodigd voor het pro-trainingskamp in Spanje. Laurenz Rex en Quentin Venner moesten bevestigen en verbeteren, en dat deden ze ondanks de weinige races in 2020.”

15 renners in 2021. “Er zijn 15 renners in de ontwikkelingskern in 2021 – in plaats van 12 dit jaar – waaronder 5 van het 2020-team en 10 nieuwe, wat vrij uniek is in de geschiedenis van het team. Laten we niet vergeten, nog een uniek feit, de opkomst van drie jonge profs in de profkern van Bingoal-WB in 2021. Andere renners waren niet langer U23. In de nieuwe 10 hebben we jonge mensen en meer ervaren renners, zoals onze 5 renners van 2020, zoals Wesley Vercamst en Louis Blouwe. Wat een bewuste keuze is omdat we geen team willen dat te jong is, het heeft geen zin om te veel druk op eerstejaars U23-renners te zetten. Zowel in Wallonie als in Vlaanderen kregen we geweldige kansen via onze sponsor Bingoal. In 2020 hebben we ons gefocust op één programma. We zullen in 2021 op twee fronten evolueren. Naast de opleiding zal ik eraan toevoegen dat er ook een verplichting is voor resultaten, dit is belangrijk om het vertrouwen van de organisatoren voor de toekomst te behouden.”

Profkern. “We hebben de mogelijkheid om jongeren regelmatig in de kern van de profs te plaatsen, wat zeer winstgevend is. Het was duidelijk dat deze toepassing Laurenz Rex en Quertin Venner geholpen heeft om een bladzijde om te slaan. We hadden inderdaad wat twijfels op tactisch niveau. Je moet niet vergeten dat je in het U23-peloton alomtegenwoordig moet zijn, alles moet meemaken en dat het voor renners die zich niet makkelijk kunnen plaatsen niet altijd even gemakkelijk is. Venner en Rex namen daarom deel aan wedstrijden met de profs, we zagen dat ze het fysieke niveau hadden en ze leerden goed en snel bij. We zagen Venner aan de leiding in Isbergues, hij nam de ontsnapping in Paris-Camembert, Rex reed wat kleine resultaten, en trok de sprints aan, hij was meer op zijn gemak bij de profs. Ik zou eraan willen toevoegen dat Felix Dopchie ook zeer goede vooruitgang liet zien. We houden hem echter liever nog een jaar in de U23’s.”

Bingoal-WB Développement
Renners 2021

Renners 2020. Félix Dopchie (1999), Emerson Fontaine(2000), Audric Leleu (2001), Sébastien Van Poppel (2001), Tom Van Vuchelen (1999).
Nieuwskomers. Louis Blouwe (1999, EFC-L&R Vulsteke), Ivan de Ville de Goyet (2002, Entente cycliste wallonne), Jelle Declerck (2002, Gaverzicht-BE Okay), Noah Fastres (2002, Entente cycliste wallonne), Gil Gelders (2002, Onder Ons Parike), Johan Meens (1999, Pesant Club Liégeois), Dayan Van Rillaert (2002, Sprint 2000 Charleroi), Nathan Vandepitte (2000, Occitane Cyclisme Formation), Wesley Vercamst (1999, Home Solutions-Soenens), Jago Willems (2001, EFC-L&R-Vulsteke).

 >>> Presentatie van de nieuwkomers <<<