Aankomst van Menten, overstap Venner

Het Bingoal-WB-team kondigt met trots de rekrutering aan van Milan Menten voor het seizoen 2021. De renner, die op 31 oktober 24 wordt, rijd sinds 2018 voor het team Sport Vlaanderen-Baloise. Hij was o.a. 2e in Parijs-Tours U23 in 2017, 5e in de Famenne-Ardenne Classic, 5e in Parijs-Bourges en 6e in de Ronde van Limburg in 2018. 7e in de GP Cerami, 2e in de GP Criquielion, 8e in de GP la Marseillaise, 11e van de GP van Denain en 12e van het algemeen klassement van de VOO Tour de Wallonie in 2019.

 

 

 

Quentin Venner (22) is de 3e renner die de overstap maakt van het U23-team naar het prof-team van Bingoal-WB. De jonge renner uit Waremme bracht twee jaar door in het ontwikkelingsteam, na 2 seizoenen bij de Crabbe-CC Chevigny club. Quentin behaalde ondermeer een 6e plaats in de Ronde van Luik in 2018, een 10e plaats in de ronde van namen en een 19e plaats in de GP des Marbriers in 2019. In 2020 behaalde hij een 8ste plek in de eerste etappe van de Arden Challenge, 11e in de 1e etappe van de Ronde van Vlaams Brabant.

Interview van Quentin (+ foto’s + video)

 

Christophe Brandt. “We volgen Milan Menten al heel lang. Hij was een renner die erg proactief was onder de jongeren, heel vaak in de aanval. Helaas had hij aan het begin van zijn professionele carrière enkele fysieke problemen, vooral met zijn knie. Hij heeft goede vorderingen gemaakt in 2020. Milan mag je verwachten op zeer diverse parcours, hij kan de heuvels goed aan, hij is snel bij de finish. We zullen hem helpen zijn aanvallende geest te behouden en hem naar een nieuw niveau te brengen. De opkomst van Quentin Venner, Tom Paquot en Laurenz Rex komt overeen met een toename van de kracht van ons ontwikkelingsteam. Deze drie renners deden het erg goed tijdens de niet-raceperiode. Ze pompten hun motoren op door veel te werken aan uithoudingsvermogen, we gaven ze de kans om wat wedstrijden met de profs te rijden en ze stelden niet teleur. Deze jonge renners hebben een hele goede mentaliteit. Het is een waar genoegen voor ons omdat ze een traject hebben gevolgd binnen ons project. We geven een sterk signaal door voor hen de deur naar de pro-kern te openen. Quentin heeft geen lange wielerachtergrond, maar hij is een man die alles goed doet, hij is erg loyaal, hij kan een wedstrijd lezen.”